– Storfornøyd med Woodflex stokkebord!

Det er alltid hyggelig med fornøyde kunder, og selvfølgelig litt ekstra stas hvis det handler om produkter vi har utviklet selv. Woodflex stokkebord er et slikt produkt, som har fått meget god mottakelse i markedet.

Mye for pengene
Kåre H. Kristiansen – vedprodusent fra Hønefoss.

Kåre H. Kristiansen fra Hønefoss driver med vedproduksjon i stor skala, og han har bare godt å si:

– Det var på tampen av 2021 at jeg hadde bestemt meg for å oppgradere produksjonslinja, og det var nærmest en tilfeldighet at at jeg kom over Schulstadsveen sine stokkebord da jeg søkte på FINN.no, sier han.

Woodflex så ut til å være en mer solid konstruksjon enn det stokkebordet han egentlig hadde i kikkerten, og det var helt åpenbart for Kristiansen at dette var noe han måtte sjekke ut nærmere. Spesielt ettersom prisen også var veldig god.

– Solid og funksjonelt, her får du mye for pengene, konkluderer Kristiansen.

Gjennomtenkt konstruksjon

Stokkebordet ble levert ved nyttår, og det har allerede bestått ildprøven. Det nye stokkebordet har tre hydrauliske innmaterruller, og driftshastigheten på disse tilpasses den enkelte vedmaskin. Det er viktig at rullene går synkront med innmaterbåndet på vedmaskinen.

– Løsningen gjør det mye lettere å buksere stokkene på plass mot vedmaskinen, og produksjonshastigheten har gått betydelig opp, sier Kristiansen. Nå har jeg jo også investert i en ny vedmaskin, så stokkebordet får ikke all ære alene – men det er et faktum at jeg nå kan produsere nesten tre sekkepaller i timen. Mot en pall i timen med det gamle oppsettet.

Woodflex har justerbare bein, som gjør det enkelt å justere opp høyden i bakkant. Da får du et fall i riktig retning, som i kombinasjon med innmaterrullene gjør håndtering av stokkene enklere. Til og med de grøvste stokkene går som en lek.

– Fra starten av januar til slutten av februar har jeg kjørt i gjennom ca 80 kubikk langved bjørk, og hatt minimalt med problemer.

Kristiansen påpeker også at det er en fordel at bordet kan deles i to. Det gjør det mye enklere å transportere, hvis han for eksempel skal ta på seg noe kløyving for andre.

Opphetet vedmarked

Produsenten i Hønefoss kan fortelle at det er stor etterspørsel i vedmarkedet i disse tider. Det har sammenheng med høye strømpriser, og mer vedfyring.

– Folk har begynt å tenke på neste vinter allerede nå, og bestiller ved for bruk i 2022-2023-sesongen. Da blir det også press på oss produsenter, for å få tak i nok vedtømmer, sier Kristiansen.

Nå skal Kåre H. Kristiansen i alle fall være satt opp med utstyr som tåler pågangen. Schulstadsveen AS ønsker ham lykke til med vedproduksjonen for kommende sesong.

Bildet nedenfor viser Kristiansen sitt oppsett for øyeblikket: